schoonheidssalon|spijkenisse


Vrijblijvende huidanalyse?

Bel mij via 0181 - 624 521

Tips van de schoonheidsspecialiste

8 Tips voor een gezonde huid

Het is belangrijk om ook buiten de schoonheidssalon om je huid goed te verzorgen. Dit kan met de gezichtsverzorgingproducten van Maria Galland. Verder is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon door een dagcrème, make-up of zonnebrandcrème te gebruiken met een zonbeschermingsfactor (SPF 15 of hoger). Verder heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1. Een goede nachtrust
Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde huid. Wanneer je voldoende slaapt, komt je huid tot rust en kan deze zich herstellen. Mocht je toch niet genoeg slaap hebben gehad, is het verstandig om een verzorgende crème te gebruiken om eventuele donkere kringen of walletjes te verminderen.

2. Hydrateren van de huid
Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren. Wanneer je een droge huid hebt, zal deze sneller haar elasticiteit verliezen en zijn rimpels dus eerder zichtbaar. Dat wil natuurlijk niemand en daarvoor zijn verschillende manieren om dit op te lossen!

3. Drink voldoende water
Het drinken van water is van essentieel belang voor een gezonde huid. Het zorgt er voor dat gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd. Gemiddeld moet je denken aan zo’n 2 liter water per dag.

4. Een goede dagcrème
Een goede dagcrème kan zorgen voor een beter gehydrateerde huid. Soms is een nachtcrème ook een oplossing voor overdag. Omdat deze vaak wat vetter is dan een doorsnee dagcrème.

5. Gebruik een zonneproduct
Ga je onder de zonnebank of ga je gewoon in de zon? Gebruik dan altijd een zonbeschermingsproduct! De zonbeschermingslijn van Maria Galland voor het gezicht en het lichaam (SPF 30 en SPF 50+) beschermt je huid tegen schadelijke straling, maar heeft ook een voedend element in zich.

6. Eet gezond
Een goed eetpatroon met voldoende gezonde producten zoals groente en fruit, verse vis, een goed stukje vlees en natuurlijk volkoren producten. Raadpleeg de schijf van 5 voor een goed en gevarieerd eetpatroon.

7. Genoeg beweging
Een luchtje scheppen met een wandeling of fanatiek sporten is goed voor je huid! Je raakt daardoor gifstoffen kwijt door te transpireren en je huid je huid en lichaam in topvorm.

8. Gebruik goede make-up
Niet alle make-up is goed voor je huid. Gebruik je make-up, doe het dan met mate. Smeer niet te veel op en haal het er ‘s avonds af voordat je naar bed gaat. Dit zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken en zo krijg je geen verstoppingen.

Advies nodig?
Laat je dan adviseren door een expert. Ik staat altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kan ook een afspraak maken voor behandeling om je huid in topconditie te houden. Tijdens de behandeling zal ik advies geven voor het onderhouden van een gezonde huid.

15 Zonnetips

Alles over zon en zonnebrand:

Maria Galland biedt een uitgebreide zonbeschermingslijn aan die zowel preventieve als verzorgende producten bevat, speciaal ontwikkeld om de huid te beschermen en te verjongen tijdens en na blootstelling aan de zon.

Langdurige blootstelling aan zonnestralen verhoogt de kans op huidkanker. Het verbranden van de huid wordt niet veroorzaakt door de voelbare warmte van de zon, maar door de ultraviolette straling van de zon.

Naarmate de huid in het verleden meer aan ultraviolette straling is blootgesteld veroudert de menselijke huid sneller; de huid wordt dunner en er ontstaan rimpels door beschadiging van het dieper gelegen elastisch bindweefsel. Deze gevolgen zijn blijvend, de schade wordt opgeteld.

Bij kinderen tot 4 jaar is de kans op het verbranden van de huid extra groot, omdat de hoornlaag nog niet voldoende ontwikkeld is. Daarnaast is bij kinderen tot 16 jaar de natuurlijke bescherming tegen UV-straling nog niet volledig ontwikkeld. Goed smeren is voor deze leeftijdsgroep extra belangrijk.

De meeste tips zijn open deuren, maar als je je huid lang mooi wilt houden, is het toch verstandig je er aan te houden.

Ga niet te zuinig met zonnebrandcrème om. Gebruik ten minste 30 ml per keer. De meeste mensen gebruiken nog niet eens de helft. 

 1. Onthaar en scrub je benen voor het zonnen. Door het scrubben verwijder je de dode huidcellen en je nieuwe gave huid kan de zonnestralen nu maximaal opnemen. Je bruine kleur blijft langer behouden.
 2. Iedere huid is anders. Ga daarom in onderstaande tabel na welke factor jouw huid nodig heeft.
   
  Huidtype 1  factor 30    
  Huidtype 2  factor 15-20    
  Huidtype 3  factor 10-15    
  Huidtype 4  factor 5-10    
  Huidtype 5  factor 4-6    
  Huidtype 6  factor 4-6    
         
  Kinderen tot 16 jaar ongeacht het huidtype factor 30/50    
 3. Smeer je in, met de juiste zonnebrand, een half uur voordat je de zon in gaat. Op deze manier geef je je huid de gelegenheid de huid optimaal te beschermen.
 4. Wanneer je voor het eerst weer de zon in gaat, laat je huid dan eerst wennen aan de zon.
 5. Ga niet te zuinig met zonnebrandcrème om. De filters in de producten werken optimaal wanneer ten minste 30 ml per keer over het lichaam wordt uitgesmeerd. De meeste mensen gebruiken nog niet eens de helft. Let hier vooral op bij het gebruik van een spray.
 6. Smeer iedere twee uur of vaker wanneer je veel transpireert of na het zwemmen of afdrogen.
 7. Ga nooit onbeschermd de volle zon in tussen 12:00 en 15:00. De zonnekracht is dan op z’n sterkst.
 8. Smeer ook je huid in wanneer je daarover heen luchtige kleding draagt. UV-straling gaat hier doorheen.
 9. Bewolking en parasols laten UV-stralen door, het is dus belangrijk om ook dan je huid te beschermen.
 10. Draag een zonnebril met UV-filter. Het UV-filter beschermt de gevoelige huid rond je ogen.
 11. Draag een pet of een hoed als extra bescherming voor je voorhoofd en je neus. Voor de (kalende)heren beschermt het ook het hoofd en voorkomt het sneller uitvallen van haren.
 12. Naarmate je zonnebrand langer bewaart vermindert de werking. Bewaar zonnebrand daarom nooit langer dan twee jaar.
 13. Luister goed naar je lichaam; prikt je huid, voel je je niet prettig in de zon of heb je het gewoon te warm, zoek dan de schaduw op!
 14. Gebruik de UV Radar app van KWF Kankerbestrijding om te zien wat de zonnekracht is op dat moment. Hoe sterker de zonkracht, hoe meer UV-straling, hoe sneller je verbrandt. Met de volgende formules kun je uitrekenen hoe lang je onbeschermd in de zon kunt zitten:
 15.  
  Huidtype 1      maximale tijd in de zon = 67 minuten/zonkracht            
  Huidtype 2 maximale tijd in de zon = 100 minuten/zonkracht
  Huidtype 3 maximale tijd in de zon = 200 minuten/zonkracht
  Huidtype 4 maximale tijd in de zon = 300 minuten/zonkracht
 16. Gebruik na het zonnen een aftersun product. Smeer je hele lichaam goed in en vergeet daarbij je gezicht niet. Dit helpt je huid te verkoelen en te herstellen. Door de zon droogt je huid iets uit. Een aftersun hydrateert je huid en helpt de vochtbalans van je huid weer op orde te brengen. Een bijkomend voordeel is dat je huid de kleur langer vast houdt.

10 Wintertips

In de winter heeft je huid vaak behoefte aan vollere producten:

Crème - Smeren, smeren en nog eens smeren. Om je huid te beschermen is het raadzaam om in de koude periodes extra te smeren met een dagcrème. Laat je wel goed adviseren, want in de winter heeft je huid vaak behoefte aan vollere producten.

Ogen - De huid rondom je ogen is heel dun en daarom erg gevoelig voor uitdroging. Geef je ogen daarom in het najaar wat extra verzorging met een goede oogcrème. Deze beschermt je ogen tegen de kou en geeft lekker een verzorgd gevoel.

Bleek - In het najaar en de winter laat de zon zich minder vaak zien, waardoor je opgedane teint als sneeuw voor de zon verdwijnt. Daarnaast vermindert de bloedtoevoer naar je gezicht door de kou. Met als gevolg een grauwe vale teint. Om dit huidje een oppepper te geven is een gezichtsmasker een aanrader. In 15 minuutjes ziet je huid er weer fris en stralend uit.

Temperatuurverschillen - Moet je de vrieskou in? Ga dan niet net voor je vertrekt met je gezicht voor een warme kachel zitten. Door de grote temperatuurverschillen droogt je huid uit en kunnen er gesprongen adertjes ontstaan in je gezicht.

Handen - Een dalende temperatuur betekent ook vaak droge ruwe handen. Probeer je handen zo min mogelijk bloot te stellen aan de kou. Vergeet je handschoenen niet en smeer ze meerdere malen per dag in met een goede handrème.

Lippen - De huid van je lippen is erg dun. Door de kou ontstaan er al snel scheurtjes en kloofjes in je lippen. Verzorg je lippen daarom extra goed met een extra laagje vet bijvoorbeeld vaseline.

Scrubben - Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het goed om je huid met regelmaat te scrubben. Zo verwijder je de dode huidcellen en kunnen de verzorgende producten veel beter hun werking doen op de huid.

Reinigen - Een huid die schoon is zal veel meer stralen. Probeer zowel 's ochtends als 's avonds de huid goed te reinigen. Wanneer je huid goed gereinigd is zal je dag- en nachtcrème veel beter zijn werk doen.

Lichaam - In deze periode zijn we veel minder bezig met ons lichaam, verwen jezelf een met een heerlijk lichaamsscrub en een hydraterend bodyproduct. Een goed verzorgt lichaam geeft een heerlijk verzorgd gevoel.

Zorg goed voor jezelf, dan straal je 10 x meer !!!